Allan

WAM Pennings
Noordwijkerhout

Allan Visser is een vrolijke, 23 jaar jonge single. Hij houdt van reizen, wintersport, longboarden, festivals, hardlopen, varen en feestjes. Hij werkt in het bedrijf WAM Pennings van zijn oom Simon. Allan hoopt binnen een jaar officieel toe te treden tot het bedrijf. WAM Pennings in Noordwijkerhout is een bloembollenkwekerij met specialisatie in tulpen, maar ze telen ook nog canna’s en oxalissen. Ook exporteren ze zelf een groot deel van de gekweekte bloembollen. En met de nieuwe toeristische trekpleister 'Tulip Experience Amsterdam' bieden ze educatie over de Bollenstreek.

Op het bedrijf is Allan in de zomer operationeel manager waarbij hij ervoor zorgt dat alles in de schuur goed verloopt. Dat sluit ook aan bij zijn universitaire opleiding 'Supply Chain Management'. In de toekomst wil hij zich graag focussen op het verder digitaliseren van het bedrijf, om daar meerwaarde uit te halen. Ook ziet hij veel kansen in de export.

De afwisseling maakt het werk leuk: "Elke 6 weken is er wel weer anders te doen en je komt niet echt in een 9-5 sleur. In de lente, bij lekker weer, kun je als een god door zo’n bollenveld heen lopen. En in de zomer is het hele bedrijf druk bezig met verwerken van de oogst." Waarbij Allan iedereen vertelt wat er moet gebeuren. Zijn overview helpt daarbij. Soms let hij daarbij iets teveel op kleine dingetjes die niet goed lopen. Terwijl het overall hartstikke goed gaat.

Allan hoopt dat de Bollenstreek zijn open karakter behoudt. Daar maakt hij zich met de andere bollenjongens hard voor!

Wil je een berichtje sturen naar Allan? Mail dan naar Allan@bollenjongens.nl.

De bollenjongens

We zijn heel benieuwd wat jij vindt van de serie ‘Bollenjongens’. Vind je het interessant, mooi, grappig of misschien wel verbazingwekkend? Of heb je andere woorden die je te binnen schieten als je het over ‘Bollenjongens’ hebt? Laat het ons weten! Mail naar johan@bollenjongens.nl