Tim

Kees van Haaster & Zn.
De Zilk

Tim van Haaster is 26 jaar en woont samen met zijn vriendin Jessie. Hij houdt van voetbal, uitgaan met vrienden en af en toe een rondje op de quad. Tim is sinds begin dit jaar mede-eigenaar bij Kees van Haaster & Zn. B.V. in de Zilk. Hij werkt daar samen met zijn vader Alex, oom Jos en neef Ron: "Mijn neef en ik zijn de nieuwe generatie."

Het bedrijf houdt zich bezig met alle aspecten van de teelt van de bolgewassen hyacint, tulp, narcis en amaryllis. Daarnaast werken ze aan veredeling. Ze produceren hun eigen uitgangsmateriaal om dit vervolgens op te kweken tot een kwalitatief hoogwaardig eindproduct. Dit eindproduct is geschikt voor afbroei over de hele wereld.

Tim is in het familiebedrijf gestapt omdat hij al van jongs af aan graag bezig is op het bedrijf. Wel heeft hij eerst zijn studie Agrarisch Ondernemerschap en een baan bij een ander bedrijf gebruikt om zijn blik te verbreden: "Om te kijken wat er nog meer is naast bloembollen." Maar hij kwam er al vrij snel achter dat bloembollen en het zelfstandig ondernemen het best bij hem passen. Tim houdt van de afwisseling: "Dat elke dag anders is. Maar ook dat je als ondernemer nooit klaar bent." Hij is gestructureerd en een doorzetter. Dit zorgt ervoor dat tijdens drukte het werk gestroomlijnd verloopt. Maar hij wordt ongeduldig als dingen niet in het tempo verlopen zoals hij gepland heeft.

Tim ziet de Bollenstreek in de toekomst met minder agrarisch gerelateerde bedrijven. Door enerzijds een gebrek aan ruimte, want de druk op de beschikbare bollengrond wordt immers alleen maar groter. Anderzijds door de toenemende schaalvergroting: "Dit is nodig om te kunnen blijven concurreren en mee te kunnen blijven gaan in de steeds verder gaande mechanisering van de teelt. Dit vergt namelijk hoge investeringen."

Wil je een berichtje sturen naar Tim? Mail dan naar Tim@bollenjongens.nl.

De bollenjongens

We zijn heel benieuwd wat jij vindt van de serie ‘Bollenjongens’. Vind je het interessant, mooi, grappig of misschien wel verbazingwekkend? Of heb je andere woorden die je te binnen schieten als je het over ‘Bollenjongens’ hebt? Laat het ons weten! Mail naar johan@bollenjongens.nl