Frank

M. & L. Heemskerk
Hillegom

Frank Heemskerk is 25 jaar en heeft een relatie met Dorinda uit Leiden. In het weekend drinkt hij graag met vrienden een biertje of gaat hij met Dorinda op pad.

Frank is samen met zijn vader eigenaar van bloemenkwekerij M. & L. Heemskerk in Hillegom. Tot voor kort waren zijn vader en moeder samen eigenaar. Frank werkt zelf mee in alle processen binnen het bedrijf. "Wij hebben verschillende seizoenen in het jaar. In de winter broeien wij in de kas tulpen op water. Van mei tot oktober oogsten wij buiten gladiolen en delphiniums." Frank verwacht dat zijn bedrijf in de toekomst door zal groeien. Hij wil hierbij inzetten op duurzaamheid.

Frank is van jongs af aan al geïnteresseerd in bloemen: "Ik teelde altijd al bloemen voor mezelf die ik dan langs de weg verkocht." Later is zijn interesse serieuzer geworden. Hij studeerde op de Agrarische hogeschool in Dronten. En daarna zijn er plannen gemaakt om het bedrijf over te nemen. "Ik vind het mooiste moment als de gewassen goed groeien en overal gelijkmatig zijn. De verschillende seizoenen vind ik ook erg leuk, omdat in elk seizoen het werk weer anders is."

Frank hoopt dat de Bollenstreek levensvatbaar blijft voor de ‘bollenjongens’ want de druk op de grond is erg hoog. "Er zullen veel huizen bijgebouwd moeten worden, en daar moet een goede oplossing voor komen. Het is niet de bedoeling dat in de toekomst alle bedrijven vertrekken naar andere gebieden."

Wil je een berichtje sturen naar Frank? Mail dan naar Frank@bollenjongens.nl.

De bollenjongens

We zijn heel benieuwd wat jij vindt van de serie ‘Bollenjongens’. Vind je het interessant, mooi, grappig of misschien wel verbazingwekkend? Of heb je andere woorden die je te binnen schieten als je het over ‘Bollenjongens’ hebt? Laat het ons weten! Mail naar johan@bollenjongens.nl