Stan

Bloomzone / Henk Damen en Zn.
Noordwijkerhout

Stan Damen is 22 jaar en single. In zijn vrije tijd voetbalt hij en drinkt hij graag een biertje met vrienden. Stan werkt in het bedrijf Bloomzone / Henk Damen en Zn. in Noordwijkerhout. Bij het bedrijf van zijn vader en oom kweken ze hyacinten- en narcissenbollen voor de handel en hebben ze een eigen potjesbroeierij. Stan is een allroundmedewerker: van het verwerken van de bloembollen tot aan het transport.

Stan is van jongs af aan al geïntresseerd in het sierteeltvak. Na de Havo heeft hij de keuze gemaakt om hierin te gaan werken. Het leukst aan zijn werk vindt hij de afwisseling: "Elk seizoen van het jaar is anders. Ook ben je bezig met het maken van een zo’n goed mogelijk natuurproduct waar vele mensen plezier van hebben." Hij is er nog niet uit of hij in de toekomst kiest voor de kweek of de handel. En of hij de zaak wil en kan overnemen is ook nog een vraag.

De toekomst van de Bollenstreek vindt hij moeilijk in te schatten: "We zitten met een enorm huizentekort in Nederland en zeker in de randstad. De Bollenstreek is een groot open gebied tussen de grote steden in en is daarom aantrekkelijk voor woningbouw. Hierdoor wordt de druk om te gaan bouwen op bollengrond steeds groter. Het is aan de politiek om dat zoveel mogelijk te voorkomen, anders zal de Bollenstreek langzamerhand verdwijnen."

Wil je een berichtje sturen naar Stan? Mail dan naar Stan@bollenjongens.nl.

De bollenjongens

We zijn heel benieuwd wat jij vindt van de serie ‘Bollenjongens’. Vind je het interessant, mooi, grappig of misschien wel verbazingwekkend? Of heb je andere woorden die je te binnen schieten als je het over ‘Bollenjongens’ hebt? Laat het ons weten! Mail naar johan@bollenjongens.nl