Mark

J.G.J. Hulsebosch & Zn.
De Zilk

Mark Hulsebosch is 27 jaar en single. Naast sporten gaat hij graag stappen met vrienden. Samen met zijn vader heeft hij een bloembollenkwekerij en een broeierij van snij-hyacinten. Bij de firma J.G.J. Hulsebosch & Zn. in De Zilk is de kwekerij de hoofdactiviteit, met zo’n 50 hectare voor de teelt van tulpen, hyacinten, narcissen en krokussen. Mark is constant bezig met een toekomstvisie: "Want er zijn nog genoeg uitdagingen en kansen." Voor nu wil hij zowel de kwekerij en broeierij wat opschalen en zorgen dat hij kwaliteit blijft leveren.

Mark is van jongs af aan met het vak opgegroeid en hielp altijd al mee op het bedrijf. Hij is het werk steeds leuker gaan vinden. In 2020 is Mark mede-eigenaar geworden. Het werk is heel afwisselend; om de drie maanden is hij bezig met andere werkzaamheden die gerelateerd zijn aan de seizoenen. "Het mooist zijn de bloeiende bollenvelden in het voorjaar. Zoveel mensen genieten ervan. Toeristen komen naar de Bollenstreek maar ook op social media komen prachtige foto’s voorbij."

Mark hoopt dat de bollenteelt blijft bestaan in de Bollenstreek, maar wellicht wel op een andere manier. Samen met andere ondernemers is hij volop bezig met proeven voor een toekomstbestendige bollenteelt. Denk hierbij aan nog meer biologische gewasbescherming, binnenteelt en veredeling. Bedrijven gaan zich ook meer specialiseren in bepaalde gewassen die goed geteeld kunnen worden in de Bollenstreek. Het is dan ook maar goed dat Mark slecht stil kan zitten.

Wil je een berichtje sturen naar Mark? Mail dan naar Mark@bollenjongens.nl.

De bollenjongens

We zijn heel benieuwd wat jij vindt van de serie ‘Bollenjongens’. Vind je het interessant, mooi, grappig of misschien wel verbazingwekkend? Of heb je andere woorden die je te binnen schieten als je het over ‘Bollenjongens’ hebt? Laat het ons weten! Mail naar johan@bollenjongens.nl