Lucas

Royal van Zanten Flowerbulbs
Lisse

Lucas van Haaster is 27 jaar, single en trekt er het liefst op uit om nieuwe plekken te ontdekken. Hij werkt als Spaanstalig verkoper bij Royal van Zanten Flowerbulbs. Royal van Zanten is een bloembollenveredelaar, kweker en exporteur. Het bedrijf is overgenomen door een investeringsbedrijf.

Lucas is blij met zijn commerciële functie in de bloembollensector. Hij is er van huis uit mee opgegroeid en was er altijd al in geïnteresseerd. Daardoor werkt hij zijn hele leven eigenlijk al naar een baan in de bollensector toe. Lucas heeft eerst HBO bedrijfskunde agribusiness gestudeerd: "Ik mag nu werken met een ontzettend mooi product dat wereldwijd geliefd is. En een product dat niet iedereen kan verkopen omdat er behoorlijk wat kennis en kunde aan vast zit om er een succes van te kunnen maken." Het opbouwen van een klantenkring is voor hem belangrijk, naast het opbouwen van kennis over de producten. Maar hij wil ook ondernemend zijn. Wie weet waar zijn ambities hem ooit brengen binnen het bedrijf.

Lucas ziet de bollenstreek in de toekomst als een prachtig bloeiend stukje land in de druk bezette randstad. Met bloembollenbedrijven die zich volop kunnen focussen op de toekomst. Door voorop te blijven lopen met de moderne teeltmethoden, die worden gedragen door de kwekers en door de samenleving. En dat in dit gebied producten worden gemaakt waar mensen over de hele wereld gelukkig van worden.

Wil je een berichtje sturen naar Lucas? Mail dan naar Lucas@bollenjongens.nl.

De bollenjongens

We zijn heel benieuwd wat jij vindt van de serie ‘Bollenjongens’. Vind je het interessant, mooi, grappig of misschien wel verbazingwekkend? Of heb je andere woorden die je te binnen schieten als je het over ‘Bollenjongens’ hebt? Laat het ons weten! Mail naar johan@bollenjongens.nl