Home » De bollenjongens » Martijn

Martijn

H.M. van Haaster
Hillegom

Martijn van Haaster is 28 jaar en woont samen met zijn vriendin Justine die hij heeft leren kennen in de studententijd. Ze zijn intussen alweer 7 jaar gelukkig samen. Veel vrije tijd heeft hij niet, dus die brengt hij het liefst door met haar: "We doen vaak nog een ronde over de percelen samen. Of soms komt ze naast me zitten op de trekker."

Martijn werkt bij bollenbedrijf H.M. van Haaster in Hillegom. Het bedrijf is van zijn vader en oom en richt zich op export en de kwekerij. Hij heeft ervoor gekozen in het familiebedrijf te gaan omdat hij - al sinds hij een klein mannetje was - interesse heeft ontwikkeld voor het bollenvak. Ook trok het ondernemerschap hem binnen het bedrijf. "Ik wil graag als nieuwe generatie het bedrijf verder verduurzamen, en op een houdbare manier bollen blijven produceren voor onze afnemers."

Martijn en zijn neef Hein willen samen het bedrijf voortzetten en zijn achter de schermen volop bezig met de overname. De keuze voor het bollenvak heeft hij onbewust op jongere leeftijd gemaakt. Alle vrije uurtjes op school en in alle vakanties werkte hij mee op het bedrijf. De definitieve keuze is gemaakt na afronding van zijn opleiding HBO Agrarische Bedrijfskunde, waarna hij full-time thuis in het bedrijf is gaan werken. "Het leukste aan mijn werk vind ik de afwisseling van de seizoenen en de werkzaamheden die daar bij horen. Het buiten zijn en het gewas te zien groeien in alle seizoenen. Ik heb van mijn hobby mijn werk gemaakt."

Martijn vindt dat de sector door middel van technologische ontwikkelingen verder moet verduurzamen: "Als teler van de toekomst voel ik mij verantwoordelijk om samen met andere telers proeven te doen met bijvoorbeeld biologische middelen, om op deze manier de teelt toekomstbestendig te maken. Zo hoop ik dat wij als nieuwe generatie ons bedrijf weer door kunnen geven aan onze eigen kinderen."

Wil je een berichtje sturen naar Martijn? Mail dan naar Martijn@bollenjongens.nl.

De bollenjongens

We zijn heel benieuwd wat jij vindt van de serie ‘Bollenjongens’. Vind je het interessant, mooi, grappig of misschien wel verbazingwekkend? Of heb je andere woorden die je te binnen schieten als je het over ‘Bollenjongens’ hebt? Laat het ons weten! Mail naar johan@bollenjongens.nl