Bart

Jac.P. Heemskerk & Zn.
Hillegom

Bart Heemskerk is 28 jaar, woont samen met zijn vriendin Jennifer en is een familieman. Hij werkt bij zijn vader Kees in het bollenbedrijf. Het familiebedrijf Jac.P. Heemskerk & Zn. B.V. is gevestigd in Hillegom. Het bestaat uit een kwekerij van voorjaarsgewassen en een broeierij van hyacinten. Als meewerkend voorman doet hij naast de uitvoerende taken ook de aansturing, planning en coördinatie van het productieproces.

Bart, die HBO Technische Bedrijfskunde heeft gestudeerd, vindt het geweldig om dagelijks bezig te zijn met prachtige bollen en bloemen: "In de toekomst wil ik het bedrijf zo voortzetten dat ik er elke dag met plezier aan het werk ben". Het is ook de bedoeling dat Bart het bedrijf overneemt, want hij wil graag eigen ondernemer zijn. Zo kan hij bijdragen aan een Bollenstreek met jonge ondernemers die streven naar vitale teeltwijzen: "Want de Bollenstreek is geen museum en moet met de tijd mee." Zoeken naar efficiëntie is voor hem een belangrijke drijfveer. Loslaten is wel lastig. Niets is goed genoeg. En het is nooit klaar. Er is altijd nog iets dat beter kan.

Bart hoopt dat het bollenareaal niet wordt ingekrompen ten gunste van huizenbouw. "Zodat de toekomst perspectief blijft bieden. En het typische landschap van de Bollenstreek ook voor toekomstige generaties behouden blijft!"

Wil je een berichtje sturen naar Bart? Mail dan naar Bart@bollenjongens.nl.

De bollenjongens

We zijn heel benieuwd wat jij vindt van de serie ‘Bollenjongens’. Vind je het interessant, mooi, grappig of misschien wel verbazingwekkend? Of heb je andere woorden die je te binnen schieten als je het over ‘Bollenjongens’ hebt? Laat het ons weten! Mail naar johan@bollenjongens.nl