Ruben

Loonbedrijf Gebr. de Groot
De Zilk

Ruben de Groot is 22 jaar en single: "Het gaat wel best zo alleen, maar je weet maar nooit." Naast zijn werk heeft hij veel tijd voor vrienden: "Van porrelen tot een biertje." Daarnaast heeft hij nog een eigen trekker waar hij veel aan gewerkt heeft samen met een vriend. Ruben werkt thuis op het loonbedrijf van zijn ouders en oom: Loonbedrijf Gebr. de Groot in Hillegom. Ze zijn gespecialiseerd in de werkzaamheden rondom de teelt van bolgewassen en vaste planten. Daarnaast doen ze ook grondverzet.

Het bedrijf heeft net een nieuw pand gebouwd in Noordwijkerhout. De bedoeling is dat Ruben en zijn neef het bedrijf ingaan als ze straks verhuizen naar de nieuwe locatie. "Haha, ik wist al van kleins af aan dat ik dat wilde. Ik weet eigenlijk niet beter dan dat ik loonwerker wilde worden." Hij studeerde HBO Agrarisch ondernemingsschap Akkerbouw en Tuinbouw. "Ik heb ook gewerkt in andere sectoren, bijvoorbeeld op de bloemenveiling en in de kamerplanten. Maar toch ligt mijn passie bij het trekker rijden." Wat zijn werk zo leuk maakt is dat hij altijd buiten aan het werk is, en het is heel afwisselend. "Elke maand van het jaar doe je wat anders en voor andere kwekers." Hij kan makkelijk met mensen omgaan. Dat komt goed uit, want iedere kweker is anders.

Ruben hoopt dat de Bollenstreek in de toekomst net zo bruisend als nu. En dat er nog kansen zijn voor de jonge kwekers. "Dat we de ruimte krijgen deze streek zo mooi te houden. Anders zullen we opzoek moeten gaan naar een andere plek. Ik ben wel bang dat dat dan niet in Nederland is. Als ik nu naar de agrarische wereld kijk, staat die onder druk. Om dezelfde redenen als hier in de streek. En dat zou ik toch best wel zonde vinden."

Wil je een berichtje sturen naar Ruben? Mail dan naar Ruben@bollenjongens.nl.

De bollenjongens

We zijn heel benieuwd wat jij vindt van de serie ‘Bollenjongens’. Vind je het interessant, mooi, grappig of misschien wel verbazingwekkend? Of heb je andere woorden die je te binnen schieten als je het over ‘Bollenjongens’ hebt? Laat het ons weten! Mail naar johan@bollenjongens.nl